Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat produktów tradycyjnych i lokalnych z województwa łódzkiego oraz zachęcanie do wykorzystywania produktów tradycyjnych i lokalnych pochodzących z województwa łódzkiego w przygotowywanych wypiekach wielkanocnych.

W ramach konkursu uczestnicy muszą wykonać samodzielnie mazurek wielkanocny oraz zaprezentować na zdjęciu gotowy produkt, przysłać przepis wraz ze sposobem wykonania wypieku oraz przesłać zdjęcie użytych produktów lokalnych i tradycyjnych.

Organizator przygotował nagrody finansowe w wysokości: 1000,00 zł, 750,00 zł,  500,00 zł oraz upominki rzeczowe dla wyróżnionych osób.

Zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przygotowanie mazurka wielkanocnego, zrobienie zdjęć i wypełnienie formularza zgłoszeniowego dostępnego poniżej. Pamiętaj, aby używać produktów tradycyjnych i lokalnych z województwa łódzkiego. Termin nadsyłania prac upływa 15 marca 2021 r. o godzinie 12.00.

Konkurs skierowany jest do pełnoletnich mieszkańców Województwa Łódzkiego.

Prosimy o uważne zapoznanie się z regulaminem Konkursu.

W przypadku pytań prosimy o kontakt: konkurs.rolnictwo@lodzkie.pl lub tel.: 42 291 97 67, 42 663 35 62, 42 291 97 46.

Wojewódzki Kulinarny Konkurs na "Tradycyjny Mazurek Wielkanocny"

Formularz zgłoszeniowy

Regulamin

Klauzula informacyjna

 

Źródło: Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego. Departament Rolnictwa i Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich. Wydział Rolnictwa